TAITEELLINEN JOHTAJA

Nils Schweckendiek opiskeli musiikkitiedettä sekä orkesterin- ja kuoronjohtoa Cambridgessa, Freiburgissa ja Helsingissä. Hän debytoi menestyksekkäästi Suomen Kansallisoopperassa vuonna 2006, jonka jälkeen hän on johtanut orkestereita, yhtyeitä, kuoroja ja oopperaa ympäri Eurooppaa, sekä Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Nils Schweckendiek on aikamme musiikin puolestapuhuja ja hän on johtanut noin 90 kantaesitystä, mukaan lukien musiikkiteatteri-, orkesteri-, kuoro- ja soitinyhtyeteoksia.

Vuodesta 2007 Nils Schweckendiek on vastannut Helsingin kamarikuoron taiteellisesta toiminnasta. Vuodesta 2014 hän on toiminut Taideyliopiston Sibelius- Akatemian kuoronjohdon professorina ja vuonna 2017 hän aloitti Musiikkitalon Kuoron taiteellisena johtajana. Hän on myös Kansainvälisen Einojuhani Rautavaara -sävellyskilpailun perustaja ja taiteellinen johtaja.

Kaudella 2018–2019 Nils Schweckendiek työskenteli RIAS Kammerchor Berlinin, ContempoArtEnsemblen (Italia), Crash Ensemblen (Irlanti) ja Seinäjoen kaupunginorkesterin kanssa sekä johti Juhani Nuorvalan Flash Flash -oopperan kantaesityksen Musica nova Helsinki -festivaalilla. Kauden 2019–2020 konserttiohjelmaan kuuluu muun muassa esiintymisiä Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin kanssa.

www.schweckendiek.org

Kuva: Marco Borggreve