Choral Postcards -sävellyskurssi

Chamber Choir Irelandin kehittämä Choral Postcards -sävellyskurssi tarjoaa nuorille säveltäjille mahdollisuuden tutustua kuorolle säveltämiseen ammattilaisten ohjauksessa ja kuulla säveltämäänsä musiikkia ammattikuoron laulajien tulkitsemana. Projektin aikana sävelletään “kuoropostikortteja”, lyhyitä, postikortille mahtuvia teoksia neliääniselle sekakuorolle, jotka Helsingin kamarikuoro esittää ja taltioi videolle.

Syksyn 2024 aikana ja tammikuussa 2025 osanottajat osallistuvat ryhmätapaamisiin ja saavat henkilökohtaista opetusta ja palautetta sävellyksenopettaja Matthew Whittallilta, kuoronjohtaja Elisa Huoviselta ja kuoron laulajilta. Kurssin aikana opetellaan myös käyttämään nuotinkirjoitusohjelmaa ja etsimään sävellyksiin sopivia tekstejä eri lähteistä. Opetus tapahtuu osittain etänä ja osittain lähiopetuksessa Helsingissä. Kurssin lopuksi kaikki sävellykset taltioidaan videolle Helsingin kamarikuoron laulajien esittämänä. Kurssille osallistuminen on maksutonta.

Choral Postcards -projektiin voivat hakea mukaan vuosina 2006–2009 syntyneet musiikkia harrastavat, kuoromusiikin säveltämisestä kiinnostuneet nuoret kaikkialta Suomesta. Nuotinlukutaitoa vaaditaan, mutta aiempaa kokemusta säveltämisestä ei tarvitse olla. Kurssille voi hakea 17.5.2024 asti linkin lomakkeen kautta. Kurssin opetuskielet ovat suomi ja englanti. Kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Hakulomake: https://forms.gle/8WGCY8TJkwJJ2z6Z8

Aikataulu:

19.10.2024 Yhteinen Zoom-tapaaminen 
Loka-joulukuu Henkilökohtaista opetusta sävellyksenopettajan johdolla Zoomissa
11.1. 2025 Yhteinen workshop-päivä Helsingissä ohjaajien ja muiden osallistujien kanssa
25.1.2025 Yhteinen äänityspäivä Helsingissä

Lisäksi kurssi vaatii itsenäistä työskentelyä.

Choral Postcards on Chamber Choir Irelandin kehittämä koulutusohjelma.

Lue lisää:

Elisa Huovinen on valmistunut erinomaisin arvosanoin sekä Sibelius-Akatemiasta (MuM) että Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Hän on voittanut palkintoja niin kotimaassa kuin ulkomailla (mm. Vuoden kuoronjohtaja 2024, II palkinto Fosco Corti -kuoronjohtajakilpailussa Torinossa 2021, I palkinto Gheorghe Dima -kuoronjohtajakilpailussa Cluj-Napocassa 2018 ja I palkinto Suomalaisessa kuoronjohtajakilpailussa 2018). Nykyisin Huovinen toimii Somnium Ensemblen, Suomen Nuorisokuoron, Mieskuoro Valkian ja Akademiska Sångföreningenin taiteellisena johtajana. Lisäksi hän työskentelee tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa.

Matthew Whittall: https://www.mwhittall.com/
Helsingin kamarikuoro: https://www.helsinginkamarikuoro.fi/