The Nordic Choir Expedition –
Helsingin kamarikuoro: a sea changed

La 3.6.2023 klo 20.00 
Musiikkitalo, Paavo
Liput: 25/20/15 € Ticketmasterista

Sarjalippu festivaalin kaikkiin neljään konserttiin 70/56/42 € Ticketmasterista.
Huom! Sarjalipulla pääsee myös Kallion kirkossa järjestettävään konserttiin 2.6. Lippuna 2.6. konserttiin käy sarjalippuna ostettu 1.6. konsertin lippu.

Helsingin kamarikuoro
Nils Schweckendiek, johtaja


ANTONIN DVORAK: Songs of Nature (V Přírodě) op. 63
EVELIN SEPPAR: Seesama meri
JONATHAN HARVEY: Marahi
JOEL JÄRVENTAUSTA: There will come soft rains
PERTTU HAAPANEN: Strophes II
FRANK MARTIN: Songs of Ariel

a sea changed tarkastelee ihmiskunnan ja luonnon välistä suhdetta monesta eri näkökulmasta. Konsertissa nautitaan ympäröivän maailman kauneudesta ja toisaalta pohditaan meren kohtalokasta uhkaa. Meri toimii myös metaforana kaikista syvimmille tuntemuksillemme. Teoksissa pohditaan lisäksi luonnon jatkuvuutta ihmisten mielettömyyden ja tuhoamisen edessä sekä käsitellään ihmisen vuorovaikutusta luonnon kanssa eri tavoin. Lainaus William Shakespearen tekstistä Myrsky-näytelmästä soveltuu myös uudelleentulkittavaksi ilmastonmuutoksen kontekstissa: “The powers, delaying, not forgetting, have / Incens'd the seas and shores, yea, all the creatures, / Against your peace.”


Helsingin kamarikuoro on ammattilaulajista koostuva kamarikuoro, joka aloitti toimintansa vuonna 1962 Radion kamarikuorona. Kuoro otti uuden nimen käyttöön vuonna 2005. Helsingin kamarikuoro esittää kuoromusiikin kantarepertuaaria koulutettujen äänten voimin korkeimmalla musiikkillisella tasolla, luo taiteellisesti vaativaa ja laadukasta uutta kamarikuoro-ohjelmistoa, vaalii suomalaisen kuoromusiikin perinnettä sekä esittää teknisesti ja musiikkillisesti haastavia teoksia. Kuoro tunnetaan erityisesti nykymusiikin esittäjänä – vuodesta 2005 Helsingin kamarikuoro on kantaesittänyt yli 80 teosta sekä vastannut yli 30 teoksen Suomen-ensiesityksestä. Kuoro tekee yhteistyötä kotimaisten ja ulkomaisten festivaalien, orkestereiden ja yhtyeiden kanssa. Yhteistyö Yleisradion kanssa on jatkunut säännöllisenä sekä radiointeina että televisiointeina. Kuoro on esiintynyt kahdesti kansainvälisellä ARTE-kulttuurikanavalla. Viime vuosina kuoro on esiintynyt kiertueilla Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Italiassa, Belgiassa, Puolassa ja Skandinaviassa. Helsingin kamarikuoro on eurooppalaisten ammattikamarikuorojen verkosto Tenson jäsen.

 

 The Nordic Choir Expedition has received funding from the European Union
and the Nordic Council of Ministers’ Culture and Art Programme