Musica nova Helsinki:
State of the Union

Suora videostriimi la 6.2.2021 klo 16.00.

Huom! Helmikuulle jatketun yleisötilaisuuksien rajoituksen takia konserttiin ei valitettavasti voida ottaa yleisöä. Ticketmaster on yhteydessä ostettujen lippujen palautuksesta.

Konsertti järjestetään suorana videostriiminä, joka myös jää katsottavaksi ma 8.2. klo 9.00 asti.

Liput striimin katseluoikeuteen: 15€ Ticketmasterista 

Lue konsertin käsiohjelma


Helsingin kamarikuoro
Nils Schweckendiek, johtaja

IANNIS XENAKIS: À Hélène
LISA STREICH: wallpapers
EUGENE BIRMAN: State of the Union (Euroopan kantaesitys / European premiere)

Yhteistyössä: Musica nova Helsinki

Helsingin kamarikuoro esittää nuoren säveltäjätähden Eugene Birmanin (s. 1987) yhteiskunnallisesti virittyneen ja emotionaalisesti latautuneen teoksen State of the Union, joka vyöryttää kuulijan päälle meditatiivisen virran sukupuuttoon kuolleiden eläinlajien nimiä, TV-mainoslauseita, Yhdysvaltain armeijan operaatioiden nimiä ja kristillisen oikeiston hokemia. Helsingin kamarikuoro tunnetaan erityisesti nykymusiikin esittämisestä: Birmanin kanssa se on tehnyt yhteistyötä useita vuosia ja kantaesitti teoksen Yhdysvaltain kiertueellaan 2016.

Lisäksi ohjelmassa on kaksi teosta festivaalin teemasäveltäjiltä. Iannis Xenakiksen (1922–2001) À Hélène naiskuorolle perustuu kreikkalaiskirjailija Euripideksen tekstiin Troijan kauniista Helenasta, residenssisäveltäjä Lisa Streichin (s. 1985) wallpapers on puolestaan sävelletty laululle ja alati muuttuvalle elektroniikalle.