Tenso Network Europe

Tenso on vuonna 2003 perustettu eurooppalaisten ammattikamarikuorojen verkosto, jonka tavoitteena on laajentaa ja markkinoida eurooppalaisten ammattikamarikuorojen toimintaa sekä antaa panoksensa uuden, innovatiivisen kuororepertuaarin luomiseen ja sen esilletuomiseen. Käytännössä Tenso kerää ja julkaisee tietoja jäsenkuorojensa tekemästä työstä ja näiden kantaesittämästä uudesta kuoromusiikista. Tämän lisäksi verkosto järjestää työpajoja ja sävellyskilpailuja nuorille säveltäjille sekä Tenso Days -kuorofestivaalia, jonka esiintyjät ovat kaikki Tenson jäseniä ja siten ammattikuoroja.

Helsingin kamarikuoro on ollut Tenson jäsen vuodesta 2012. Verkoston muut jäsenet ovat Ars Nova Copenhagen, Cappella Amsterdam, choeur de chambre accentus, Collegium Vocale Gent, Cor de Cambra de Palau de la Música, DR Vokalensemblet, Ensemble vocal Aedes, Eric Ericsons Kammarkör, Latvijas Radio Koris, Musicatreize, Nederlands Kamerkoor, Det Norske Solistkor ja Rias Kammerchor.

Lisätietoja: www.tensonetwork.eu

23 laulajan suomalaiskuoro oli tämän teoksen [Rautavaaran Vigilia] lyömätön tulkitsija. He eivät esittäneet ainoastaan teknistä osaamistaan vaan myös henkeäsalpaavan sointiskaalan.
Rian Evans,
The Guardian, Lontoo