Kamarikonsertti: Die schöne Müllerin

FRANZ SCHUBERT: Die schöne Müllerin

Martti Anttila, tenori
Anna Kuvaja, piano

Wilhelm Müllerin runoihin kirjoitettu laulusarja Die schöne Müllerin on yksi lied-musiikkia määrittävistä laulusarjoista ja yksi Franz Schubertin tunnetuimmista teoksista. Sarjan päähenkilö seuraa matkallaan puroa ja päätyy töihin myllyyn. Siellä hän rakastuu palavasti myllärin tyttäreen, joka ei kuitenkaan lopulta vastaa hänen tunteisiinsa. Päähenkilö ajautuu mustasukkaisuudessaan epätoivoon, ja hänelle iloa ja neuvoja aikaisemmin tarjonnut puro koituu hänen kohtalokseen. Die schöne Müllerinin ilmaisuvoima perustuu erityisesti kahden aikatason yhtäaikaiseen kuvaukseen – nykyhetken katoavien aistimusten ja tuntemusten rinnalla on jatkuvasti läsnä kuvaus menneestä.

Vapaa pääsy, ohjelma 10€

Yhteistyössä: Meilahden seurakunta

Martti Anttila (kuva: VP Kangas)

Anna Kuvaja (kuva: Marco Borggreve)
Työskentely heidän kanssaan oli innostavaa ja tehokasta. Heillä on erityinen kyky mukautua uuteen äänelliseen ja esteettiseen maailmaan. Heidän joustavuutensa ja innostuksensa antoi mahdollisuuden syvälliseen työskentelyyn jokaisen yksittäisen laulajan inhimillisten, laulullisten ja musiikillisten ominaisuuksien ansiosta.
Dominique Vellard,
kuoronjohtaja