In English

Klang: In(ter)dependence

ma 29.5.2017 klo 19.30
Camerata, Musiikkitalo, Helsinki

Timo Kurkikangas, elektroniikka / elektronik
Helsingin kamarikuoro
Nils Schweckendiek, johtaja / dirigent

ALEJANDRO VIÑAO: Uusi teos (Suomen ensiesitys)
SAMPO HAAPAMÄKI: Maailmamaa

ITSENÄISYYDEN JUHLAVUOTTA viettävä Suomi on osa laajempaa maailmaa. Suomen itsenäistyminen osuu ajallisesti yhteen ensimmäisen maailmansodan kanssa, jota argentiinalaissyntyinen Alejandro Viñao käsittelee uudessa teoksessaan, jonka tekstivalinnat ulottuvat Aiskhyloksesta Mahatma Gandhiin. Sampo Haapamäki pohtii monokulttuurista Maailmamaa-utopiaa vuonna 2010 kantaesitetyssä teoksessaan 16 laulajalle ja ääninauhalle. Teos ei ole poliittinen kannanotto, mutta säveltäjää on kiehtonut etenkin jännite kansallismielisyyden ja Maailmamaa-utopian suuntaan etenevän “kansainvälisyysmielisyyden” välillä. 

SJÄLVSTÄNDIGHETEN går numera hand i hand med en globaliserad värld. Finland blev självständigt 1917 under första världskriget, som är temat för Alejandro Viñaos nya verk. Sampo Haapamäkis virtuosa Maailmamaa (Världsland) för 16 soloröster och ljudband utforskar spänningar mellan nationalistiskt tänkande och utopin om ett monokulturellt världsland.

Liput / Biljetter: 17,5 / 11 / 6 € Ticketmaster,
15 / 10 / 5 € Musiikkitalo

Yhteistyössä / I samarbete med:
Klang-konserttisarja


Alejandro Viñao
Maassamme meillä on lukuisia hyviä orkestereita, mutta vain koska säveltäjä tietää RKK:n olemassaolon, hänen ei tarvitse epäröidä radikaalien, epätavallisten, rytmisesti tai tonaalisesti vaativien ajatusten ja innovaatioiden nuotintamista myös kuoromusiikissa.
Einojuhani Rautavaara,
säveltäjä